940156

У зверненні ФПУ до Уряду зокрема йдеться про те, що під час подій на Майдані Незалежності в місті Києві 18-19 лютого ц.р. повністю згоріла і стала непридатною до використання будівля Федерації профспілок України. Втратили свої робочі місця апарат ФПУ, центральні органи всеукраїнських профспілок, Київської міської та Київської обласної рад профспілок.

Всього понад одну тисячу працівників.

ФПУ, як власник Будинку профспілок, повідомила Генеральну прокуратуру України, Державну службу з надзвичайних ситуацій України, правоохоронні органи про те, що вона не контролює будівлю, не може впливати на безпеку перебування там будь-яких осіб і нести відповідальність за можливі наслідки.

Подальша перспектива використання Будинку профспілок невідома через невизначеність з його технічним станом.

У зв'язку з цим ФПУ надіслала до КМУ листа з проханням дати доручення щодо взяття Будинку профспілок під державну охорону, призначити Урядову комісію для вивчення обставин руйнування Будинку профспілок, комплексного обстеження його технічного стану та вивчення можливостей подальшого використання, а також надання державної допомоги ФПУ у його відновленні, оскільки самі профспілки відповідних коштів не мають.

Федерація профспілок готова делегувати до складу вказаної комісії компетентних представників.

Також профспілки просять розглянути можливість прийняття Кабінетом Міністрів України необхідних рішень для врегулювання питань сплати податків та інших обов'язкових платежів юридичними особами, пов'язаних з тимчасовим розміщенням профспілкових органів в окремих суб'єктах господарювання.

Будемо також вдячні за дозвіл на можливе розміщення частини апарату центральних органів всеукраїнських профспілок, Київської міської та Київської обласної рад профспілок у будинках центральних та місцевих органів виконавчої влади - їхніх соціальних партнерів.

Про прийняті рішення просимо оперативно повідомити ФПУ за тимчасовою адресою:

01033, м. Київ, вул. Шота Руставелі, 39/41 (ПрАТ «Укрпрофоздоровниця»).

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ