АКТ

 

Орієнтовний план спільних заходів з реалізації Угоди про співпрацю між Федерацією профспілок України та Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництв на 2014 рік підписали 3 квітня В.о  Голови ФПУ Григорій Осовий і Голова правління Держмолодьжитло Леонід Рисухін. У зустрічі взяли участь  заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий і заступник Голови правління Держмолодьжитло Іван Парух.

 

АРТ-1

 

 Профспілковий лідер висказав своє бачення соціально-економічної ситуації у країні, проінформував про позицію ФПУ та її членських організацій щодо актуальних та гострих проблем сьогодення, а також складних і відповідальних завданнях, які мають вирішувати профспілки у сучасних умовах.

 

«Молодіжна політика визнана одним з пріоритетів діяльності Федерації профспілок, - зазначив Григорій Осовий. – На сьогодні дуже гостро стоїть потреба у вирішенні житлового питання молоді. Ми спільно з Держмолодьжитлом проводимо активну роботу у цьому напряму.  Доречи, продуктивно проводилась робота щодо ініціювання укладення угод про співпрацю регіональних управлінь Фонду з територіальними профспілковими об’єднаннями. Протягом 2013 року такі угоди укладено у семи областях. Постійно здійснювалося спільне обговорення проектів законів та інших нормативно-правових актів, що стосуються питань забезпечення житлом громадян України. Проте, ця робота повинна бути більш активною та ефективною. Вважаємо: у молодіжному будівництві пора переходити від слів до справ».

 

АКТ-2

    

  Як повідомив Євген Драп’ятий,  профспілки беруть активну участь  у розвитку державних житлових програм для молоді. «Прикриваючись весь час недостатністю коштів у бюджеті, попередня влада  фінансувала ці програми неякісно і тільки час від часу, - підкреслив він. – Нам треба спільно показати приклад вирішення цього питання у конкретних регіонах та конкретних містах. Має бути також якісне законодавче забезпечення молодіжного будівництва».

 

АКТ-4

 

Голова правління Держмолодьжитло Леонід Рисухін сказав, що співпраця між Фондом та ФПУ в 2013 році мала конкретні практичні результати. «Завдяки активній співпраці Держмолодьжитло та Федерації профспілок України в рамках підписаної спільної Угоди в минулому році до реалізації державних житлових програм були залучені кошти роботодавців, які бажають забезпечити житлом своїх працівників», - підкреслив він. І додав, що  Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву підтримує ініціативи забудовників щодо запровадження власних житлових програм, спрямованих на збільшення можливостей громадян у придбанні власного житла.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ