NPikbdUnYLc

 

Під час трагічних подій в м.Одесі 2 травня ц.р. загинуло десятки і травмовано сотні людей.

        

Федерація профспілок України висловлює глибоке співчуття рідним і близьким загиблих та травмованих, які стали жертвами розбрату та політичного протистояння, ескалації насильства в мирний час.

 

Профспілки висловлюють сподівання, що ця трагедія стане останньою та спонукає всі сторони конфлікту до мирного його врегулювання шляхом досягнення консенсусу в ході широкої громадської дискусії.

 

        За короткий проміжок часу в Україні вже спалено другу профспілкову будівлю, на цей раз в місті-герої Одесі.

 

Нам зрозумілі почуття членів профспілок області, які залишилися на тривалий період без даху над головою та майданчику для проведення соціального діалогу, де кожен працівник міг отримати кваліфіковану юридичну допомогу, захист своїх соціально-економічних прав та інтересів. Порушено діяльність і обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Профспілки робітників морського транспорту України, що розміщувалась у Будинку профспілок.

 

Незважаючи на неодноразові звернення Федерації профспілок Одеської області до правоохоронних органів, ними не було вжито достатніх заходів щодо запобігання трагедії. Невчасно відреагували пожежні, в результаті чого нанесено значних матеріальних збитків профспілковій власності.

 

ФПУ звертається до Кабінету міністрів України з вимогою оперативно утворити незалежну комісію для встановлення винних у людських жертвах та визначення суми відшкодування заподіяних збитків і відбудови Будинку Федерації профспілок Одеської області.

 

Закликаємо всі профспілкові організації виявити солідарність і надати можливу фінансову допомогу Федерації профспілок Одеської області.

 

 

За дорученням Президії ФПУ                                                                               Григорій Осовий