28 full

 

Як стало відомо, керівники самопроголошеної «Луганської народної республіки» вирішили підпорядкувати собі Федерацію профспілок Луганської області.

Під дулами автоматів вони вимагають від членів Президії терміново скликати засідання ФПЛО з вимогою вийти зі складу Федерації профспілок України і перейти у безпосереднє підпорядкування керівництва ЛНР.

У зв’язку з цим ФПУ заявляє, що подібні дії є неприпустимими адже профспілки відповідно до міжнародного і національного законодавства є незалежними у своїй діяльності від будь-яких структур. Працівники підприємств, організацій та установ Луганської області добровільно входять до всеукраїнських профспілок і це їх свідомий вибір.

Крім того лідери так званої ЛНР вдаються до погроз, залякувань і тим самим перешкоджають виїзду членів Ради ФПУ для участі у засіданнях її статутних органів.

ФПУ враховуючи ситуацію, що склалася, буде жорстко реагувати на спроби втручання у діяльність її членських організацій і звернеться до міжнародних організацій і європейських інституцій.

 

 

ІАЦ