sanatorij kvitka poloniny obshij vid 3

В.о. Голови Федерації профспілок України Григорій Осовий звернувся листом до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка у зв'язку з критичним становищем щодо проходження коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності через Державну казначейську службу України на оплату послуг із санаторно-курортного та відновлюваного лікування оздоровницями ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», засновником якої є ФПУ.

У листі наголошується на тому, що ФПУ зверталась до голови ДКСУ з проханням дотримуватись норм законодавства при здійсненні розрахунків та забезпечити повне перерахування коштів санаторно-курортним закладам, які наразі знаходяться в критичному фінансовому положенні. Така ситуація призвела до того, що оздоровниці ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» мають заборгованість по оплаті праці, по сплаті послуг за спожиті енергоресурси і інші комунальні послуги, по оплаті податків і зборів, не мають змоги закуповувати продукти харчування, медикаменти та інші необхідні у їх діяльності товари.

З метою виконання договірних зобов'язань, недопущенням порушень вимог чинного законодавства, врегулювання соціальної напруги у трудових колективах оздоровниць, керівництво ФПУ просить главу Уряду надати відповідні доручення щодо перевірки органів Державної казначейської служби щодо своєчасності та повноти перерахування коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності і забезпечення повного здійснення розрахунків по коштах Фонду із санаторно-курортними закладами ПрАТ «Укрпрофоздоровниця».

(Текст листа додається)

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ