Vcheni  buti volonterom   dobre dlya sercya 1366032822

Голова ФПУ Голова СПО об’єднань профспілок Григорій Осовий звернувся до депутатських фракцій Верховної Ради України «Блок Петра Порошенка» і «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» із закликом підтримати при голосуванні законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» (щодо підвищення соціальних стандартів та гарантій)» (реєстр. № 2239 від 25.02.2015).

Голова ФПУ наголосив, що зазначений законопроект розроблений Федерацією профспілок України та в рамках співробітництва внесений до Парламенту народним депутатом України С.М. Капліним.

Він спрямований на підтримку громадян, що є вкрай необхідним в умовах, коли інфляція за 2014 - 2015 роки сукупно перевищила 50%, гривня девальвувала майже в чотири рази, а розміри основних державних соціальних стандартів та гарантій залишаються замороженими на рівні 2013 року (прожитковий мінімум для працездатних осіб та мінімальна заробітна плата складає 1218 гривень, розмір мінімальної пенсії - 949 гривень).

На жаль, урядовий законопроект змін до Державного бюджету України на 2015 рік (реєстр. № 2147 від 16.02.2015) не передбачає підвищення соціальних стандартів та гарантій.

У листі повідомляється про те, що за офіційними даними (опублікованими на сайті Міністерства соціальної політики України) фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах січня 2015 року для працездатних осіб становить 1753 гривні, а для осіб, які втратили працездатність - 1224 гривні.

Отже, розмір мінімальної заробітної плати несправедливо занижено на 535 гривень, а мінімальної пенсії - на 275 гривень.

Лідер українських профспілок закликає народних обранців сприяти встановленню справедливості в інтересах мільйонів наших співвітчизників і задля запобігання зростанню соціальної напруги у суспільстві.

Він також звернувся до членів СПО об’єднань профспілок і поросив їх направити до парламентських комітетів і народних депутатів, з якими вони співпрацюють, відповідних звернень щодо підтримки згаданого законопроекту.

ІАЦ