derh-ustanjv 25124806logo

Відбувся семінар-тренінг для голів первинних профспілкових організацій, активістів профспілкових комітетів Тлумацької районної організації профспілки працівників держустанов України на тему: «Техніка ведення переговорів в умовах скорочення штатів».
Тема скорочення чисельності працівників, ліквідації, реорганізації установ і підприємств, оптимізації їх структури особливо актуальна сьогодні. На професійні спілки покладається відповідальна місія захисту прав та інтересів працівників під час таких змін.
Тренер профспілки Уляна Козубаш презентувала профспілковим активістам інформацію про норми законодавства, які регулюють трудові відносини під час змін в організації виробництва і праці, надала покрокову інструкцію про дії організації профспілки при вивільненні працівників під час реорганізації підприємства, скорочення чисельності або штату працівників та акцентувала увагу на тактиці ведення переговорів.
У формі ділової гри профспілкові представники отримали нагоду провести переговори з роботодавцями, відпрацьовуючи необхідні для цього навички, та аргументовано відстоювати права і позиції членів профспілки.
Підсумовуючи результати навчання багато його учасників не тільки аналізували хід гри, а й пропонували для обговорення життєві ситуації, що стосувалися теми семінару.
Підготували і провели заняття тренери профспілки: заступник голови Молодіжної Ради районної організації профспілки працівників держустанов Уляна Козубаш та голова Молодіжної Ради обласного комітету профспілки працівників державних установ Ірина Орищенко. Участь у тренінгу взяла заступник голови райдержадміністрації Олександра Павлівна Чаплінська, голова райкому профспілки працівників держустанов, керівник апарату Тлумацької РДА Іван Васильович Шкварок.

 

Нагадаємо, що за 2010 – 2012 рр. у семінарах в рамках проекту взяли участь 252 профспілкові активісти з Вінницької, Волинської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Полтавської, Одеської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та м. Києва.
Шведські колеги дали учасникам різнобічні знання і поради щодо вироблення стилю поведінки, спілкування з членами профспілкової організації, знайомили з поняттями лідерства, тонкощами проведення переговорів між представниками профспілки та адміністрації підприємства, а також торкнулися теми стресу на робочому місці, оскільки вона була дуже актуальною для державних службовців, саме коли проходило реформування органів виконавчої влади.

 

ЦК Профспілки працівників державних установ України

 

http://www.ppdu-ua.org/?type=news&new=313