e 3

 

 

Десята ювілейна Спартакіада працівників енергетики та електротехнічної промисловості зібрала учасників з усієї України до олімпійського учбово-спортивного центру „Спартак”, що у м. Алушта. Усі ці роки її ініціатором та організатором є Центральний комітет профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України.

Саме він докладає усіх зусиль, аби змагання пройшли на якомога вищому рівні.

Пригадуючи 2003 рік, коли тільки виникла ідея об’єднати енергетиків усієї країни під спортивним стягом, голова ЦК „Укрелектропрофспілки” Сергій Шишов зізнався, що найбільшою проблемою на початках було те, що не всі керівники організацій-членів „Укрелектропрофспілки” виявили бажання організувати свої колективи для участі в такому турнірі. Тому, насамперед, долати довелося не матеріальні проблеми, пов’язані з проведенням змагань, а небажання починати щось нове.

Підібрати вдале поєднання видів спорту і знайти підходяще місце для змагань також вдалося не одразу. Перші два роки енергетиків-спортсменів приймали спортивні бази Київської області, проте незручності в організаційних моментах (зокрема, в розміщенні учасників та доїзді) змусили вже на третій рік шукати інше місце для спартакіади. Ним на усі подальші роки став олімпійський учбово-спортивний центр „Спартак” у м. Алушта. Комфортабельні умови проживання, сучасні спортивні майданчики, пристосовані до найрізноманітніших видів спорту, повністю задовольнили вимоги галузевої спартакіади.

Зараз змагання поєднали оптимальний набір видів спорту. В енергетиків є можливість позмагатися і в командних іграх (волейбол, міні-футбол), а також спробувати свої сили в індивідуальних заліках (армреслінг, гирі, шахи, настільний теніс). Жодного року не обійшлася спартакіада без королеви спорту — легкої атлетики. Біг на 100, 400 та 800 м, естафети та стрибки у довжину і дотепер залишаються найпопулярнішими серед учасників змагань.

Цьогоріч для участі в спартакіаді свої команди представили чотирнадцять областей. Розділені на різні вікові та вагові категорії, усі вони прагнули кубків та медалей. Як і у будь-яких змаганнях, не минулося без вдалих дебютів, а подекуди — і розчарувань, сліз радості, нових рекордів та злетів. Та об’єктивність та професійність суддівської колегії чітко розставила усе на свої місця. За результатами змагань лідерами за кількістю золотих медалей стали спортсмени із Луганської області. У їх загальному заліку — по сім золотих та срібних медалей, а також дві бронзові. Кількістю срібла їм поступилися енергетики Запоріжжя (сім золотих, чотири срібних та дві бронзові медалі). А учасники команди з Донецької області замкнули трійку лідерів спартакіади. Їхня сила, спритність та витривалість були оцінені чотирма золотими, і стількома ж срібними та бронзовими нагородами.

Про те, що спортивний азарт має весь час підштовхувати до нових і нових звершень, усіх спортсменів під час нагородження запевнив Сергій Шишов, який свого часу теж був активним учасником подібних галузевих турнірів. Зростання кількості учасників змагань (з 90 чол. на першій спартакіаді і до 350 — на десятій), зростання авторитету спартакіади дозволяє упевнено сказати, що і в одинадцятий раз сонячний кримський берег покличе до себе найшвидших та найсильніших. А вже цього року зі складу кращих команд енергетиків буде сформована збірна, яка візьме участь у міжгалузевій спартакіаді, що відбудеться у вересні на базі цього ж олімпійського центру.

 

 

Інна Пілюк, „Профспілкові вісті”

 

e 2

 

e 6

 

e 9 

 

e 10

 

e 15