DSC 0204

15 серпня на базі Петриківського опорного закладу освіти І-ІІІ ступенів відбулася Друга спартакіада серед спортивних команд сільських та селищних об’єднаних територіальних громад на звання «Краща спортивна ОТГ Дніпропетровщини-2020».

Нагадуємо, що у грудні 2019 р. між Обласним об’єднанням профспілок (голова Віталій Дубіль), галузевими профспілками та Асоціацією об’єднаних територіальних громад  Дніпропетровщини (голова С.Спажева) було підписано декларація про співпрацю.

Одним з прикладів цієї співпраці стала спартакіада, мета якої – сприяти розвитку і популяризації фізкультури та спорту серед сільського населення, залучення їх до регулярних занять в оздоровчих групах й спортивних секціях.

Отже, змагання пройшли за підтримки Дніпропетровського облпрофоб’єднання,  Асоціації ОТГ  Дніпропетровщини, Дніпропетровської облради, Обласної асоціації органів місцевого самоврядування та управління молоді і спорту Дніпропетровської ОДА.

Відповідальність за підготовку та проведення змагань взяло на себе ГО «Дніпропетровська територіальна організація «Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Колос»» (голова М.Берест), яке цього року святкує своє 70-річчя.

У змаганнях взяли участь більше 20 команд, які урочистою ходою відкрили ІІ-у спартакіаду. Після підняття держаного прапору України кращими спортсменами Петриківської ОТГ Олександром Козиним та Роксоланою Чуднівець з вітальними словами виступили: голови Петриківської громади – О.Гавриленко, Облпрофоб’єднання -  В.Дубіль, Обласної профорганізації працівників АПК – Г.Смирна, Асоціації об’єднаних громад С.Спажева, заступники голови Дніпропетровської обласної асоціації органів місцевого самоврядування  - Т.Дацко й заступник начальника управління молоді та спорту ОДА – А.Панченко, почесний голова ДОО ВФСТ «Колос» - В.Петрушенко й діючий голова ВФСТ «Колос» - М.Берест.

Від профспілок Дніпропетровщини в урочистостях також взяли участь підписанти Декларації, голови обласних профорганізацій держустанов – З.Бедрінець, охорони здоров’я - О.Валевська, освіти та науки -  С.Козорог.

Близько 12 год. розпочалися змагання за 6 видами спорту: волейболу, міні-футболу, гирьовому спорту, настільному тенісу, шашкам та шахам. Та якщо у рухомих видах спорту брала участь переважно молодь, то у шахах змагалися представники старшого покоління. Не встояли перед спокусою позмагатися в інтелектуальній грі й почесні гості спартакіади: за однією шахівницею виявилися лідер профспілок Дніпропетровщини – Віталій Дубіль та голова Царичанської ОТГ  - Геннадій Сумський. Пат – таким результатом завершилася перша партія між головами. На цьому і зупинилися.

…Декілька годин було чути уболівальників, які намагалися підтримати свої команди. Цього разу титул «Краща спортивна ОТГ Дніпропетровщини-2020» отримала Новотрудівська громада Апостолівського району. Друге місце посіла Покровська ОТГ Покровського району, Ш – Слобожанське ОТГ Дніпровського р-ну. Серед міст та селищ І місце зайняло м. Верхньодніпровськ Верхньодніпровського району, П – м. Перещепине Новомосковського р-ну, Ш – с. Богданівка Павлоградського р-ну. Далі переможців обласного етапу спартакіади чекають Всеукраїнські змагання, які заплановані на 24-28 вересня та відбудуться у смт Ворохта Івано-Франківської області.

DSC 0072 1

Марина Ковтун,

Фото автора.