10986824ca6ddded86620

Атомники провели акцію протесту.

19 серпня 2020 року за ініціативи Атомпрофспілки України відбулася попереджувальна акція протесту працівників Державного підприємства НАЕК «Енергоатом».

Атомники вимагали переглянути дискримінаційну політику стосовно державної Компанії, закріплену у Постанові Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2020 року, та напрацювати дієві заходи виходу стратегічно важливого підприємства із критичного фінансового стану.

Представники трудових колективів атомних електростанцій України висловили протест та довели до відома Уряду України своє обурення щодо остаточного варіанта прийнятої Постанови «Про внесення змін до Положення про покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії» — так званої нової моделі ПСО.

Вимоги учасників акції протесту до Кабінету Міністрів України :

1. Звільнити з обійманої посади в.о. міністра енергетики Буславець О.А.

2. Зняти обмеження для ДП НАЕК «Енергоатом» при проведенні торгів на ринку електричної енергії, передбачених у додатку до Постанови КМУ від 05.08.2020 №694.

3. Розробити та затвердити Програму розвитку атомно-енергетичного комплексу України.

4. Припинити ручне управління взаємовідносинами між суб’єктами–учасниками енергоринку.

5. Розпочати процедуру створення окремого органу управління атомно-енергетичним та промисловим комплексом.

6. Забезпечити використання у повному обсязі наявних потужностей АЕС.

7. Терміново приступити до виконання заходів, передбачених Законом України від 17.05.2020 №2386 «Про заходи, спрямовані на погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії».

Детальніше

Атомпрофспілка