IMG 4aff6e9d2dde90cd3ff7d090cf08ce97 V

Відбулась зустріч Голови Полтавської обласної ради профспілок та членів Президії облпрофради  з членами  координаційної ради голів профспілкових комітетів підприємств, організацій та установ м. Кременчука

            18 серпня 2020 року Полтавська обласна рада профспілок провела семінар-нараду під час засідання координаційної ради голів профкомів у м. Кременчук. На порядок денний  були винесені питання про стан справ у Полтавській обласній раді профспілок та Федерації профспілок України та подальші дії щодо забезпечення роботи  цих органів, про виконання  Постанови Президії ФПУ №П-25-2г від 09.08.2020 року «Про підготовку та участь профспілок у місцевих виборах 2020 року» та ін.

            У роботі наради взяли участь  голова Полтавської облпрофради  В. Пухай, голова обласної організації профспілки працівників державних установ України І. Богуш, голова обласної  організації профспілки  працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України П. Латиш, голова обласної організації профспілки працівників АПК України Г. Харченко, голова обласної організації профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України О. Курінько.

            Відкриваючи засідання координаційної ради  Т. Діденко проінформувала про основні напрямки співпраці профспілок міста з соціальними партнерами, що на 2019-2020 рр. укладена регіональна угода, а представники профспілок беруть активну участь у заходах, спрямованих на соціально-економічний захист людини праці.                                                         У своєму виступі В. Пухай,  голова облпрофради, доповів про роботу президії облпрофради після обрання його головою та окреслив основні завдання на майбутній період діяльності, особливо щодо місцевих виборів, адже надання кандидатур профспілкових активістів для участі у виборчому процесі завдання на сьогодні . В обговоренні взяли участь І. Богуш, голова обласної організації профспілки працівників державних установ України, Г. Харченко, голова обласної організації профспілки працівників АПК України, О. Курінько,  голова обласної організації профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України, М. Кійло., член координаційної ради, голова міської  організації профспілки працівників ЖКГ, Ю. Качала, член координаційної ради, голова профкому ПрАТ «Кременчуцький завод дорожніх машин», С. Усенко, член координаційної ради, голова  профкому ПрАТ «Кременчуцький колісний завод»

            У своїх  виступах учасники семінару порушували питання заборгованості заробітної плати (держустанови, ПрАТ «АвтоКрАЗ»),  скорочення чисельності працюючих (комунальні господарства), невідповідність мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму та ін.

            Член робочої групи облпрофради Жалій Т.В., правовий  інспектор праці провела міні-консалтинг із поширенням інформаційних матеріалів щодо особливостей проведення місцевих виборів у 2020 році та проаналізувала ключові новели законодавства в цьому руслі.

Під час ухвалення резолюції семінару всі учасники були одностайні  в тому, що такі зустрічі необхідно проводити щоквартально, адже при зібранні до 50 осіб в такій аудиторії іде конструктивний діалог профспілкових кадрів та активу.

 IMG 906748b75758cf9ffa49da8e77a82a67 V

Вибори 1

Вибори 2

                                      Ганна ТАРГАЄВА,

Заступник голови Полтавської облпрофради