газ     

Згідно Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», з 01.01.2021 спливає термін встановлення суб’єктами господарювання  лічильників газу для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, в яких газ використовується тільки для приготування їжі.

       В зоні ризику відключення від цієї життєво необхідної послуги знаходиться близько 7 млн українців. Тільки в Києві із загальної кількості близько   780 тис. домогосподарств, 270 тис. домогосподарств без лічильників газу.

       Стурбована цією ситуацією, Київська міськпрофрада звернулася до Прем’єр-міністра України  щодо  прискорення розгляду Верховною Радою України законопроєкту «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» (щодо перегляду термінів встановлення споживачам лічильників природного газу до 01.01.2023), реєстр. № 4248-1 від 05.11.2020, та прийняття його в цілому як Закон України.

       У своєму зверненні Київська міськпрофрада наголосила, що в умовах, коли країна охоплена системною масштабною економічною кризою, запроваджений карантин, стрімко зростає заборгованість із виплати заробітної плати, скорочуються робочі місця, поглиблюється бідність населення, відбувається тотальна дорожнеча товарів та послуг, відключення населення від послуг споживання природним газом категорично недопустиме.

Київська міськпрофрада