Зустріч з Клічуком Фото

З ініціативи голови Чернівецької обласної ради профспілок Володимира Шкварковського днями відбулися його робочі зустрічі з новообраними головою Чернівецької обласної ради Олексієм Бойком та Чернівецьким міським головою Романом Клічуком.

В центрі уваги учасників зустрічі були питання співпраці у рамках Територіальної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин у Чернівецькій області та Територіальної угоди між виконавчим комітетом Чернівецької міської  ради, президією Чернівецької обласної ради профспілок та Чернівецькою міською організацією роботодавців, а також підготовки проєктів угод на наступний період.

Голова облпрофради поінформував співрозмовників про діяльність профспілкових організацій краю, наголосив на необхідність подальшого поглиблення соціального діалогу як основного інструменту співпраці органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, профспілок і роботодавців у процесі здійснення реформ у країні та у вирішенні питань захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів працюючих.

Особливу увагу було привернуто до проблем, пов’язаних із наслідками впровадження адміністративно-територіальної реформи, зокрема масовим вивільненням працівників бюджетної сфери та їх подальшим працевлаштуванням.

В результаті зустрічей досягнуто домовленостей щодо необхідності активізації роботи обласної та міської тристоронніх соціально-економічних рад, посилення ролі кожної із сторін соціального діалогу у вирішенні нагальних питань соціально-економічного розвитку Буковини.

15F74761 2106 4D24 9730 A726AFDFE2FA

Михайло Лєньков,