picture 11

Проблемні питання та можливості повноцінної діяльності окремих підприємств державного сектору економіки, підпорядкованих Фонду Державного майна обговорили за нараді в Запорізькій облдержадміністрації

В Запорізькій ОДА під головуванням Голови Запорізької ОДА Олександра Старуха, напередодні Дня соціальної справедливості, відбулась нарада щодо вирішення  проблемних питань та можливості поновлення повноцінної економічної діяльності розташованих на території області підприємств державного сектору економіки, Фонду Державного майна.

У нараді взяли участь голова Запорізької обласної ради профспілок Віталій Каплій, голова Запорізької обласної ради профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості Валерій Сєдов, голова Ради Запорізької обласної федерації роботодавців Олександр Головко, начальник Головного управління Пенсійного фонду в Запорізькій області Світлана Жмурко, представники Фонду Державного майна,  Департаменту промисловості та розвитку  інфраструктури ЗОДА, а також проблемних підприємств регіону як-то «Кремнійполімер», «Запорізький титано-магнієвий комбінат», «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» та «Мелітопольський завод «Гідромаш». 

picture

Під час наради  профспілкова сторона вчергове піднімала питання щодо погашення проблемними підприємствами боргів з зарплати та виплат до Пенсійного фонду, виконання зобов’язань по колективних договорах. На окремих з них існує потреба у проведенні інвентаризації та поновленні бухгалтерського обліку фінансово-господарської діяльності з метою підготовки підприємства до приватизації.

«Ці підприємства – лідери по заборгованості з зарплати в області. Згадую історію 12-річної давнини – тоді вони  так само були проблемними, також існували борги. Більшість підприємств державного сектору знаходяться у складній ситуації  і по питанню боргів, і по зарплатам, і по оплаті електропостачання. Роботу з управління ними не можна назвати ефективною. Ми зібралися, аби зрозуміти, які дії можна вжити, аби вирішити проблеми підприємств, бо вони знижують показники області і підривають довіру людей до держави в тому числі», –  зазначив голова облдержадміністрації Олександр Старух. 

В ході наради через он-лайн зв’язок заступник голови Фонду державного майна України Денис Кудін повідомив про можливі шляхи вирішення проблемних питань підприємств. Приміром, для титано-магнієвого комбінату розроблено концепцію фінансового оздоровлення. Фондом також опрацьовуються різні варіанти вирішення проблем на інших підприємствах.

Запорізька  обласна рада профспілок