А56 

Київська міськпрофрада у  листі до НКРЕКП зазначила, що в період коронакризи влада має підтримати бізнес і населення та встановити мораторій на підвищення тарифів на електроенергію.

Справа у тому, що на сайті НКРЕКП для внесення пропозицій і зауважень оприлюднено проєкт постанови «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 9 грудня 2020 року № 2353», відкрите громадське обговорення якого заплановане на.2 березня. Згідно проєкту постанови з 1 квітня 2021 р. тариф на послуги з передачі електричної енергії ПРАТ «НЕК «УКРЕНЕРГО» може зрости на 7,5%.

Київська міськпрофрада виступила категорично проти прийняття вищевказаної постанови НКРЕКП. У зверненні до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Київська міськпрофрада наголосила, що в ситуації, коли Україна та Київ спільними зусиллями держави, профспілок і роботодавців борються з пандемію коронавірусу COVID-19, коли в країні продовжують діяти обмежувальні заходи, будь-яке підвищення тарифів є категорично неприпустимим, оскільки це призведе до ще більш стрімкого падіння економіки, зростання безробіття. Промисловість просто не витримає чергового підвищення тарифів.

Київміськпрофрада