А10 

25 лютого 2021 року разом із головою обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства Іваном Анашкевичом взяли участь у засіданні тимчасової комісії обласної державної адміністрації з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

За словами директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Руслана Чикала за 2020 рік заборгованість виросла на 12,5 млн.грн та досягла рівня 58 млн.грн, в т.ч. 32 млн.грн заборгували працівникам на економічно активних підприємствах області.

Представники відповідальних за своєчасність виплати зарплати контролюючих органів констатували факт урядових обмежень проведення перевірок на підприємствах, установах та організаціях у звітному році, звернули увагу на відсутність перспективи погашення боргів на деяких підприємствах - банкрутах, економічно неактивних по причині відсутності в них майна, матеріальних цінностей.

А11

Представники Ватутінської територіальної громади та м.Звенигородки доповіли про проблеми фінансових розрахунків для КВП "Водоканал", які залишаються невнормованими протягом останніх десятиліть.

Тривожною є інформація про заборгованість зі сплати платежів до Пенсійного фонду України підприємств зі шкідливими умовами праці, що позбавляє отримувати пенсіонерам відповідних коштів.

Запропонував винести на наступне засідання комісії запросити керівництво ДП "Черкаський облавтодор" - заборгованість наростили на 4,5 млн.грн, становить більше 11 млн.грн, ПРАТ "Черкасирибгосп" - заборгованість більше 4,6 млн.грн.

Голова комісії, заступник голови облдержадміністрації Лариса Кошова закликала членів комісії активізувати роботу комісії та створити аналогічні комісії при новостворених районних державних адміністраціях.

Петро Шевченко

Голова Федерації профспілок Черкаської області