6 vm pr brigala Vasilya Samsina
За повідомленням Профспілки працівників вугільної промисловості України, голова Львівської територіальної організації Профспілки Олег Турчин поінформував, що ситуація на підприємствах Державного підприємства «Львіввугілля» досягла критичної межі.

Особливе занепокоєння викликає питання виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї. Соціально-економічна ситуація спонукає людей до акцій протесту в шахтарських регіонах і в м. Києві, що може призвести до некерованих дій. Аналогічна проблема щодо своєчасної виплати заробітної плати працівникам існує на всіх державних підприємств вугільної галузі. Станом на сьогодні заборгованість складає вже понад 1,3 млрд. гривень.

З цього питання голова Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов вчергове направив звернення до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля із закликом невідкладно розглянути питання виплати заробітної плати працівникам вугільної галузі та вжити дієвих заходів щодо недопущення цього у подальшому.

Федерація профспілок України