20210331 105822

         Профспілками Дніпропетровщини велика увага приділяється підвищенню кваліфікації профспілкових кадрів і активістів. Для цього в навчальному центрі облпрофоб’єднання створена відповідна матеріально-технічна і науково-методична база, гідні умови для навчання, харчування і проживання слухачів.

         31 березня в цьому профспілковому учбовому закладі розпочали навчання представники з питань охорони праці первинних профорганізацій Дніпропетровського теркому працівників вугільної промисловості.

         На початку занять з представниками шахтарських колективів Західного Донбасу зустрівся голова Обласного об’єднання профспілок Віталій Дубіль, який розповів про поточну ситуацію в економіці та соціальній сфері області, загострення соціально-трудових відносин, а також про стан профспілкового руху держави та Придніпров’я.

         Він також зазначив важливість у нинішніх умовах поліпшення рівня підготовки профактиву, який повинен на рівних вести переговори з добре освіченими представниками роботодавців. Профспілковий лідер підтримав принципову позицію теркому профспілки та особливо його голови Сергія Юнака на переговорах з адміністрацією ДТЕК щодо підвищення рівня оплати вугільників та забезпечення належного рівня охорони праці, а також недопущення запланованого закриття шахт вугільного басейну.

         Про основні завдання профспілок щодо посилення громадського контролю за станом охорони праці розповів на семінарі  головний технічний інспектор праці облпрофоб’єднання Петро Довганенко.

         У програмі навчання також лекції спеціалістів, вчених, медиків, психологів з питань атестації робочих місць; порядку розслідування та обліку нещасних випадків, профзахворювань та аварій на виробництві; гігієни праці та надання першої допомоги потерпілим у разі нещасного випадку; психологічних аспектів діяльності профактивістів.

  20210331 105714 1

                                                                           Прес-центр облпрофоб’єднання