170170925 448570553028015 8657536784047250275 n

Уже рік країна (та й увесь світ) живе в умовах карантину, спричиненого пандемією COVID-19. Ця складна ситуація стала для багатьох випробуванням на зрілість. Для профспілок у тому числі. Як реагувало обласне профспілкове об’єднання на виклики часу, як забезпечувало статутні завдання щодо захисту прав і гарантій працівників у сфері праці? Ці питання обговорювалися на ІІ засіданні Ради Федерації профспілок Кіровоградської області, яке відбулося в онлайн-режимі.

Від імені Ради ФПО прийнято низку звернень, зокрема до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо збереження трудового потенціалу, підвищення зайнятості населення, недопущення масових звільнень працівників, підвищення соціальних гарантій у період пандемії, недопущення зростання цін і тарифів. Спрямовано звернення до Кабміну – щодо забезпечення гарантованого отримання газу для виробництва тепла теплогенеруючим підприємствами та фінансування компенсацій втрат цих підприємств згідно з підписаним Меморандумом; продовження державного регулювання цін для населення на ринку природного газу, забезпечення своєчасного і у повному обсязі фінансування та виплату допомоги Фонду соціального страхування; недопущення закриття закладів охорони здоров’я та масового звільнення медичних працівників, забезпечення рівня оплати праці медпрацівників у розмірі 250 відсотків середньої зарплати в Україні; недопущення внесення на розгляд Парламенту законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації функцій Фонду соціального страхування», який в рази урізає гарантії застрахованих осіб...
Під час засідання сталася знакова подія – підписано Меморандум про співпрацю між ФПО та громадською радою при облдержадміністрації, до речі, уперше в Україні, та Угоду про співпрацю із обласним центром зайнятості.
Прес-центр ФПО

Детальніше - тут: (8) Профспілки Кіровоградщини | Facebook