75540192 2626771990884140 5880952156948791296 n

Двадцять п’ять років тому, 25 квітня 1996 року була створена Професійна спілка працівників лісового господарства України, яка вже чверть століття стоїть на сторожі законних прав та інтересів лісівників.  

За цей час пройдено нелегкий шлях становлення, набрання досвіду, єднання та професійної зрілості, що дозволило зайняти гідне місце серед інших профспілок, які входять до складу Федерації професійних спілок України та Спільного  представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні.

Профспілкою  пройдено непростий історичний період свого розвитку в мінливих суспільно-політичних та соціально-економічних умовах. З кожним роком ми ставали більш згуртованими і загартованими, вмотивованими та готовими оперативно реагувати на всі виклики сьогодення. Галузевий профспілковий актив здобув безцінний досвід, життєву мудрість, беззаперечний авторитет в громадському середовищі.

Сповідуючи своє основне гасло про єдність, солідарність та справедливість, Профспілка, протягом всього цього періоду, докладала максимум зусиль в питаннях захисту законних прав спілчан на гідну працю. Саме до нас працівники звертаються за захистом та допомогою з різних життєвих питань. Тому актив Профспілки чудово володіє інформацією не лише про професійне життя колективів, а й про нагальні  проблеми,  які доводиться вирішувати у повсякденному житті.

 Незважаючи на нелегкі часи і постійні виклики, Профспілці вдалося зберегти свою організаційну структуру та ствердитися, як найчисельніша громадська   організація галузі, що об`єднує понад  60 тисяч спілчан.

За активної участі нашої організації, в галузі вдалося вибудувати сучасну систему соціального діалогу, рівноправними учасниками якої є Профспілка працівників лісового господарства України, роботодавці та орган державної влади - Державне агентство лісових ресурсів України.

Виборні профспілкові органи постійно концентрують свою увагу та зусилля на вирішенні найактуальніших питань галузі, а саме:

- подальшого забезпечення соціально-економічного захисту прав та інтересів спілчан;

- створення належних безпечних і нешкідливих умов праці;

- оздоровлення працівників та членів їхніх сімей;  

- впровадження  культурно-масової та спортивної роботи серед працівників галузі;

- підвищення кваліфікації та навчання профспілкових кадрів і активу по усіх напрямках профспілкової діяльності;

- відновлення бюджетного фінансування лісогосподарських заходів тощо.

Чверть століття діяльності були роками трудових досягнень, боротьби за справедливість, роками сподівань і очікування кращого життя, роками численних реформ. Але, критично оцінюючи пройдений шлях, з впевненістю можна сказати, що Профспілка вистояла. Вдалося не тільки зберегти структуру, єдність і демократичні підходи у прийнятті рішень, але й посилити вплив своїх організацій на життя і діяльність трудових колективів, зберегти в них злагоду та нормальний морально-психологічний клімат, забезпечити стабільну роботу підприємств, установ та організацій.

Нині, в період суцільного реформування в країні, перед нами, як ніколи раніше, стоять найактуальніші і  найважливіші завдання максимального збереження трудових колективів, сприяння економічному розвитку підприємств та галузі в цілому.

З нагоди 25-ї річниці від дня створення Профспілки працівників лісового господарства України, щиро вітаємо усіх Вас, шановні колеги, з цією датою! Глибока шана і щира вдячність Вам за щоденну невтомну працю, готовність боротися за соціальну справедливість, обстоювати честь і гідність людини праці. Бажаємо міцного здоров’я, сили і витримки, оптимізму і благополуччя, миру і впевненості у завтрашньому дні, родинного щастя, успіхів у нових починаннях на благо нашої галузі!

 Глибоко переконані, що і надалі Профспілка працівників лісового господарства України братиме активну участь у розбудові лісогосподарської галузі, слугуватиме прикладом єдності, солідарності, активної боротьби за соціальні права та інтереси спілчан.

За дорученням  Президії ЦК,

Голова Профспілки                                                                                                       Степан  Кривов`язий