1619078816 12

Як повідомляє Профспілка працівників освіти і науки України, 21 квітня 2021 року на базі Академії праці, соціальних відносин і туризму в онлайн режимі відбулася ІV науково-практична конференція «Історія, сучасний стан та перспективи профспілкового руху у світі». У заході взяли участь науковці, голови профкомів, профспілковий актив, викладачі та студенти з різних закладів нашої країни. Від Профспілки працівників освіти і науки України участь в роботі конференції взяла Ольга Чабанюк – заступниця Голови Профспілки працівників освіти і науки України, голова Ради осіб, які навчаються.

Ольга Чабанюк привітала всіх учасників конференції та наголосила на важливості  проведення такого заходу на сучасному етапі. Адже вона, працюючи понад 15 років з молоддю, розуміє та відчуває настрої студентства, їх прагнення до пізнання нового разом із об’єднуючою силою – профспілкою! Розвиток профспілкового руху серед молоді в Україні сьогодні є надзвичайно важливим, адже саме лише профспілка стоїть на захисті прав кожної молодої людини.

«Сьогодні молодій людині непросто. Разом зі зменшенням видатків на освіту, скороченням державного замовлення, ми спостерігаємо і зменшення кількості стипендіатів, складнощі з першим робочим місцем для молоді, а також труднощі з оздоровленням через закриття санаторіїв-профілакторіїв. Це у свою чергу призводить до масової міграції прогресивного студентства в інші країни світу, спроб знайти своє місце не у нашій країні. А проведення подібних заходів допомагає зрозуміти молоді як розкрити свій потенціал в рідній країні, віднайти можливості для обміну й набуття досвіду та для знаходження нових шляхів розвитку усього профспілкового руху.

Сильна профспілкова позиція, на всіх рівнях влади, допоможе забезпечити стабільність і розвиток молодого покоління в Україні, що є запорукою розвитку держави», – підкреслила заступниця Голови Профспілки.

За підсумками науково-практичної конференції буде видано збірник матеріалів конференції для подальшого ознайомлення молоді із напрацюваннями та перспективами й шляхами розвитку профспілкового руху в Україні.

 Довідково 

Конференція «Історія, сучасний стан та перспективи профспілкового руху у світі» проводиться щорічно. Організатори заходу – Академія праці, соціальних відносин і туризму, Профспілка працівників радіоелектроніки та машинобудування України, Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України, Рада директорів закладів фахової передвищої освіти м. Києва, Всеукраїнське методичне об’єднання голів студентських профкомів закладів фахової передвищої освіти.