1619164404 11 2

Надзвичайна кліматична ситуація у світі вимагає радикальних перетворень в суспільстві, включаючи індивідуальні та колективні зміни в менталітеті людей, поведінці і способі життя. І саме освіта є критично важливим інструментом у справі забезпечення екологічно стійкого розвитку. З такими настановами 22-23 квітня 2021 року відбулася онлайн Конференція Європейського комітету профспілок освіти «Профспілки працівників освіти вирішують питання екологічно стійкого розвитку».

У роботі заходу взяли участь 70 учасників із 30 країн Європи. Від Профспілки працівників освіти і науки України у заході взяв участь Голова Профспілки Георгій Труханов.

Конференція стала початком проекту ЄКПО «Освіта в ім'я соціальних перетворень: Роль профспілок освіти у вирішенні питань екологічно стійкого розвитку». Ціль проекту – наростити потенціал профспілок освіти щодо підготовки своїх членів до вирішення екологічних питань та подолання надзвичайної кліматичної ситуації з метою сталого розвитку в освіті та професійному навчанні за допомогою соціального діалогу та колективних переговорів для подолання тих наслідків, які надзвичайна кліматична ситуація і заходи забезпечення екологічної стійкості несуть з собою для сектора освіти в Європейському регіоні.

Детальніше тут: https://bit.ly/3xoxVY7