179204383 289599332712056 7750019856676323219 n 2
Засідання президії Полтавської облпрофради розпочалося з урочистостей: голові обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення Петру Миколайовичу Латишу виповнилося 65 років. Атож – Знак «Профспілкова звитяга» від ФПУ, вітальні адреси від колег, щирі вітання і квіти від голови облпрофради Ірини Василівни Богуш.
 
Робочий блок засідання був присвячений спільному з Управлінням Держпраці в Полтавській області обговоренню стану справ з охороною праці, розгляду плану заходів з відзначення Дня охорони праці. Предметну дискусію щодо шляхів посилення впливу на вирішення задавнених проблем з профілактикою виробничого травматизму, відповідальності посадових осіб, участі профспілок у контролі за дотриманням правил і норм започаткували доповідач – начальник відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці Віталій Гринюк та співдоповідач – голова обласної організації профспілки працівників нафтової і газової промисловості Іван Зосіменко.
 
Президія затвердила план реалізації заходів до Міжнародного дня охорони праці в 2021році під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризу – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР (безпеки та здоров'я на роботі)», зокрема, передбачено об'єднати зусилля профспілок та державного нагляду у виявленні прихованих нещасних випадків на виробництві, вдосконалити систему навчання громадських інспекторів та представників профспілок з питань охорони праці.
 
Схвалено досвід роботи обласної організації профспілки працівників житлокомунгоспу, місцевпрому, побутового обслуговування населення з укладення та виконання колективних договорів на підприємствах та в організаціях галузі.
 
Розглянуті інші питання поточної роботи облпрофради.
 
Полтавська Облпрофрада