А16 

З 2017 р. ДП «Завод порошкової металургії» (м. Бровари) - єдиний в Україні виробник залізного порошку з повним технологічним циклом - штучно спрямовується до знищення, в першу чергу через відсутність з боку Мінекономрозвитку політики щодо його розвитку. На сьогодні борг із заробітної плати вже перевищив 25 млн гр. За незначним виключенням трудовий колектив знаходиться у простої. Нагадаємо, що це стратегічне, а колись казанне, державне підприємство задовольняло попит оборонно-промислового комплексу. Зараз навіть мізерна можливість для виконання оборонного замовлення фактично заблокована: завод відключено від електроенергії та водопостачання, рахунки заарештовано. Про це йдеться в листі, який голова ПМГУ О.Рябко направив Прем’єр-міністру України Д.Шмигалю.

Зокрема, голова Профспілки звернув увагу на те, що трудовий колектив ДП «Завод порошкової металургії» неодноразово звертався до Мінекономрозвитку, Кабінету Міністрів України, Офісу Президента, однак на сьогодні відсутня будь-яка реакція. До того ж, викликають подив кадрові призначення за останні роки, оскільки керівники не мали жодного відношення до металургійної галузі. І нещодавно призначений керівник (тимчасово виконуючий обов’язки) не став виключенням. Згідно з реєстром Мінюсту, він є керівником приватної будівельної компанії, що може свідчити про наявність конфлікту інтересів.

Працівники доведені до відчаю та готові до організації акцій протесту. Як доказ такої скрутної ситуації до листа Центральної ради ПМГУ додано також звернення трудового колективу підприємства.

Лист голови ПМГУ О.Рябка Прем’єр-міністру України Д.Шмигалю № 01-БМ/119 від 07.05.2021

Профспілка металургів і гірників України