А55

19 травня відбулося засідання Постійної комісії Центральної ради ПМГУ з соціально-економічної роботи. У засіданні Комісії взяли участь голова ПМГУ О.Рябко, заступник голови ПМГУ Б.Оверковський, головний спеціаліст ЦР ПМГУ В.Броннікова, члени Комісії - керівники і фахівці профкомів підприємств ГМК, які ведуть соціальний діалог з роботодавцями і колективно-договірну роботу.

Засідання відкрив голова Комісії В.Максак.

Зі вступним словом до учасників засідання звернувся голова Профспілки О.Рябко. Він розповів про стан справ в ГМК України за підсумками 2020 року і за 4 минулих місяці поточного року, про важливі проблеми і завдання на найближчу перспективу, що стоять перед Профспілкою.

Порядок денний засідання включав питання, що стосуються розроблених для профактиву первинних організацій Профспілки рекомендацій з моніторингу інформації про фінансово-господарську діяльність роботодавців, яку доцільно використовувати в соціальному діалозі на локальному рівні; сучасного стану соціально-економічної мотивації членства в ПМГУ і проблеми її посилення; актуальних проблем колективно-договірного регулювання на галузевому рівні.

Учасники засідання обговорили питання порядку денного засідання, ухвалили щодо них важливі рішення. На думку учасників це допоможе Профспілці та її організаційним ланкам в колективно-договірної роботі, укладанні ефективних колективних договорів і угод, сприятиме конструктивному спілкуванню з представниками роботодавців.

Профспілка металургів і гірників України