А12 

З проникливого заклику Ліни Костенко «Бережи українське – носи вишиванку!» розпочали відзначення Всесвітнього дня вишиванки працівники Полтавської обласної ради профспілок і галузевих обласних організацій.

Вітальному флешмобу під двохсотлітніми дубами, який був ініційований головою облпрофради Іриною Богуш, і його ви бачите на світлині, передували й вірші про нашу вишиванку, й розповіді колег про те, коли, де й за скільки придбавали свої оздоби, й напуття зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння вишитого українського оберегу.

Адже вишита сорочка посідає особливе, найпочесніше місце в українському костюмові – оздоблена магією символів, заряджена енергією високого молитовного духу та української пісні вона одвіку своєю неповторною красою захищає нас від зла та кривди.

Прийміть, шановні колеги, вітання з Днем вишиванки – прекрасним святом нашої самобутньої, барвистої і променистої української культури!

Нехай це свято зітре кордони й об’єднає українців по всьому світу, а мудрість і сила тисячолітньої традиції додасть нам сил і наснаги!

Вишиванка — поема життя,

Закодована вічність в узорах.

Їй ніколи нема забуття:

Геній Роду не стерти на порох!

Полтавська обласна рада профспілок