УГОЛЬ

26 травня на відкритому засідання НКРЕКП було розглянуто питання щодо заборони імпорту  електроенергії з Росії та Білорусії, яке також порушувалося на засіданні Президії Профспілки працівників вугільної промисловості 21 травня п.р. за участі міністра енергетики Германа Галущенка.

Міненерго направило звернення до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо обмеження імпорту електричної енергії з держав, які не є членами Енергетичного Співтовариства (Росія, Білорусь).

В свою чергу, Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) прийняла постанову щодо обмеження імпорту електроенергії (Росія, Білорусьдо 1 жовтня 2021 року.

"Ми ухвалюємо це рішення з ініціативи міністра енергетики Германа Галущенка, який звернувся до нас із таким проханням»,- сказав голова НКРЕКП Валерій Тарасюк. Він не виключив, що НКРЕКП,найімовірніше, продовжить обмеження пропускної спроможності перетинів ліній електропередач між Україною і Росією та Білоруссю і після 1 жовтня.

Профспілка працівників вугільної промисловості України