zvozy

Профспілка освітян Полтавщини на черговому пленарному засіданні обласного комітету обговорила хід виконання взаємних зобов’язань сторонами соціального діалогу – Департаментом освіти і науки облдержадміністрації та обкомом Профспілки працівників освіти і науки України.

Учасники пленуму, зокрема, співдоповідачі – заступник голови обласної організації профспілки Наталія Скиба та начальник управління позашкільної, професійної (професійно-технічної), вищої освіти та правового забезпечення Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Сергій Рибалко зазначили важливість колективно-договірного регулювання трудових відносин в освітянській галузі Полтавщини, його позитивний вплив на вирішення питань, пов'язаних з оплатою праці, робочим часом та часом відпочинку, додатковими соціальними пільгами та гарантіями. Серед здобутків – певне зростання заробітної плати працівників та її своєчасна виплата у повному обсязі, збільшення тривалості щорічних відпусток вихователів дошкільних закладів, поліпшення стипендіального забезпечення. Враховуючи те, що частина положень угоди залишається нереалізованою, комісія запропонувала пролонгувати їх в угоді на наступні 2021-2025 роки.

Актив профспілки детально обговорив проблеми організаційного зміцнення та забезпечення статутної діяльності членських організацій в умовах зміни адміністративно–територіального устрою.

Про роботу VIII з'їду Федерації профспілок України учасників пленуму поінформував делегат з'їзду, голова обласної організації профспілки Григорій Шумейко.

З питань порядку денного були прийняті відповідні постанови.

Полтавська облпрофрада