DSC 0026

Президія Полтавської облпрофради вперше за багато років приймала нових членів до об'єднання, а не фіксувала втрати!

На розширеному засіданні президії обласної ради профспілок під головуванням Ірини Богуш актив об'єднання був детально поінформований про VIII з’їзд Федерації профспілок України, його перебіг, прийняті рішення, атмосферу. З розлогим коментарем виступив заступник голови облпрофради, учасник з'їзду Роман Прокопенко. Президія доручила членським організаціям оперативно підготувати пропозиції щодо виконання Стратегії діяльності ФПУ на 2021-2026 роки «Час дій та якісних змін».

На засіданні президії головою облпрофради Іриною Богуш та директором Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги в Полтавській області Олександром Черчатим було підписано Меморандум про співпрацю, яким закріплено наміри до всебічної підтримки спілчан щодо юридичних питань, які виникають у їх щоденному житті.

У презентації намірів керівники облпрофради та Регіонального центру   зазначили, що домовленості значно розширюють можливості сторін у наданні правової допомоги спілчанам, оскільки юристи профспілок здебільшого консультують з питань трудового законодавства, а працівники Центру зможуть  консультувати також з майнових питань, питань спадщини, сімейного права, пенсійних питань тощо.

На дві членські організації віднині розширилися лави міжспілкового об'єднання Полтавщини – президія прийняла до облпрофради первинну профспілкову організацію ПрАТ «Кременчуцький колісний завод» та об’єднану профспілкову організацію АТ «Оператор газорозподільної системи «Полтавагаз».

Полтавська облпрофрада