IMG 20210624 115232 scaled

Низка актуальних питань стала предметом зацікавленого обговорення членів ради Полтавської обласної організації профспілки «Машметал» на черговому пленарному засіданні, яке днями відбулося в м. Кременчуці.

Спершу спілчанський актив шістнадцятисячного загону полтавських машинобудівників та металообробників визначився з планом заходів з виконання рішень VIII з'їзду Федерації профспілок України. Доповідач, голова ради обласної організації профспілки, делегат з'їзду Валерій Пухай, учасники обговорення детально проаналізували можливості посилення впливу профспілки на стан соціальних взаємовідносин у трудових колективах, аспекти взаємодії партнерів в умовах важкої епідемічної ситуації, забезпечення надійного захисту прав та інтересів членів профспілки. Конкретні дії обласної ради, первинних профорганізацій, узгоджені зі Стратегією діяльності ФПУ на 2021-2026 роки, передбачені в затверджених на пленумі ради Основних напрямах діяльності обласної організації на період до 2026 року.

IMG 20210624 111810 1 scaled

Окремо рада підбила підсумки виконання 11 колективних договорів та норм Міжгалузевої угоди, укладених на підприємствах галузі у минулому році. На підставі інформації провідного експерта обласної ради Миколи Олексієнка констатовано суттєве поглиблення співпраці профспілки з адміністрацій підприємств, насамперед ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», ПрАТ «Кременчуцький завод дорожніх машин», АТ «Кременчуцький сталеливарний завод» та інших у сфері гарантій оплати праці, її охорони і умов, надання пільг та компенсацій тощо. Зазначено, що на соціальний розвиток в середньому було витрачено на одного працюючого майже 1 тисячу гривень. Прийнята відповідна постанова ради.

Президія обласної ради профспілки «Машметал» визначила переможців обласного конкурсу на звання «Кращий громадський інспектор з охорони праці за 2020 рік», окреслила завдання первинних профорганізацій щодо підготовки до якісного проведення оздоровлення і відпочинку дітей працівників галузі.

Полтавська облпрофрада