засідання 20 09

На засіданні президії Полтавської облпрофради, яке відбулося під головуванням Ірини Богуш, було одноголосно підтримано пропозицію провести всеукраїнську попереджувальну акцію протесту проти намірів влади звузити законні права працівників і профспілок 7 жовтня у Києві, не розпорошуючи сил на неефективні, переважно малопомітні регіональні заходи. Лідери галузевих спілок наголосили на необхідності докласти усіх зусиль для якомога ширшої участі спілчан в національному профспілковому протесті, доповнити вимоги щодо примусу влади впритул зайнятися розв’язанням критичних проблем у тарифній політиці в житлово-комунальній сфері.

Участь профспілок Полтавщини у всеукраїнській протестній акції – один із низки заходів, які визначила президія у плані відзначення трьох жовтневих важливих дат поспіль – Всесвітнього дня дій за гідну працю, Дня профспілок та Міжнародного дня боротьби з бідністю.

Президія облпрофради принципово кваліфікувала грубе порушення адміністрацією ДП «Полтавастандартметрологія» законодавства про працю і гарантії діяльності профспілок стосовно голови первинного профспілкового осередку підприємства, члена виконавчої ради облпрофради Наталії Юрчишиної. Керівництво ДП проігнорувало передбачені діючим (поки що?) законодавством норми щодо попереднього погодження процедури скорочення профактивіста з органами, членом яких є працівник, та дотримання цілої низки інших обов’язкових умов при здійсненні скорочення персоналу. Президія звернулася до Мінекономіки України, у чиєму підпорядкуванні перебуває ДП «Полтавастандартметрологія», з категоричною вимогою відновити справедливість щодо порушених прав профспілкового активіста та, зокрема, не погоджувати призначення пана Панкова С.О. на посаду генерального директора ДП, котрий наразі виконує обов’язки керівника.

Президія затвердила осучаснене Положення про Молодіжну раду обласної ради профспілок, розглянула інші питання практичної діяльності.

Облпрофрада