unnamed 230921

Рішення про солідарну підтримку профспілкових вимог та участь у Всеукраїнській попереджувальній акції протесту профспілок, яка відбудеться 7 жовтня 2021 року в місті Києві, ухвалили керівники членських організацій Київської обласної ради професійних спілок.

Робоча нарада у КОРПС відбулась 22 вересня ц.р. під головуванням очільника профспілок Київщини Василя Хвостікова. Її учасники засудили наміри влади «протягнути»  через  український парламент  закони, які значно звужують трудові права і гарантії працівників, позбавляють їх можливості на гідну працю в Україні, а профспілки – законних прав представляти і захищати трудівників.

Йдеться, насамперед, про ухвалення народними депутатами у першому читанні законопроектів №№ 5388 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції трудових відносин» та 2743 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ефективності використання коштів соціального страхування», які, на переконання профспілок, є антинародними та антиконституційними.

Незважаючи на протести національних профспілок і експертні висновки міжнародних профспілкових структур, чиняться спроби ухвалити зазначені законопроекти, що вимагає від профспілок усіх рівнів активних заходів з протидії цьому, – про це зазначено у Постанові Президії ФПУ від 14 вересня ц.р.

День дій за гідну працю, День українських профспілок та Міжнародний день боротьби з бідністю – дати, які відзначаються на початку жовтня, і надають можливість привернути увагу органів влади, роботодавців, громадськості, міжнародних організацій до існуючих проблем у трудовій та соціально-економічній сферах та профспілкових пропозицій щодо їх вирішення, поінформувати про досягнення профспілок у сфері захисту законних прав та інтересів працівників, надати більшого розголосу та публічної ваги профспілковим кампаніям і акціям за гідну працю і достойне життя в нашій країні.

Тому – усі на протест!

Київська обласна рада профспілок