20150102 034142На черговому засіданні президії Чернівецької обласної ради профспілок розглянуто низку актуальних питань діяльності територіального профоб’єднання та його членських організацій.

Президія одностайно проголосувала за участь облпрофради, її членських організацій у Всеукраїнській попереджувальній акції профспілок на захист трудових прав працівників 7 жовтня 2021 року у м. Києві.

Проаналізовано підсумки роботи підприємства “Профспілковий сервіс” обласної ради профспілок за 1-ше півріччя поточного року, окремі питання діяльності підприємства “Пансіонат з лікуванням матері і дитини “Зелені пагорби”, схвалено пропозиції щодо нагородження відзнаками ФПУ за підсумками дитячого оздоровлення влітку 2021 року.

У зв’язку з рішенням виконкому Чернівецької міської ради від 23 червня ц.р. щодо підвищення майже у 2 рази тарифу на послуги з постачання теплової енергії для потреб мешканців міста прийнято Звернення до Чернівецького міського голови Романа Клічука. У документі наголошено, що тариф на теплову енергію в Чернівцях, на думку їх мешканців, став найвищим в Україні і його не спроможні на даний час сплатити містяни через низькі зарплати та пенсії.

Вважаємо, підкреслив у цьому контексті голова облпрофради Володимир Барабах, що органи місцевого самоврядування мають нести відповідальність не лише у рамках права встановлювати тарифи, а й за їх відповідність соціальному стану мешканців, який, в умовах пандемії коронавірусу, далекий від благополучного. Тому саме профспілкові організації та їх об’єднання покликані ефективно співпрацювати з місцевими органами влади відповідної адміністративно-територіальної одиниці, щоб захистити соціально-економічні права та інтереси працюючих і їх сімей. Сподіваємося, зазначив керівник територіального профоб’єднання, що Чернівецька міська рада з розумінням поставиться до позиції профспілок і не допустить надмірного підвищення тарифу на послуги з постачання теплової енергії для потреб мешканців міста.

20150102 021944

  Михайло Лєньков, завідувач відділом з питань захисту соціально-економічних та духовних інтересів працюючих Чернівецької облпрофради