20210930 101452

Чим живуть сьогодні об’єднані територіальні громади? Що хвилює їх жителів? Всі ці та інші питання не можуть не цікавити й профспілки, члени яких проживають в цих громадах. Тому вже увійшло в практику – в рамках діючої Декларації між регіональним відділенням Асоціації ОТГ та галузевими профспілками області – проведення різних спільних заходів. Так, нещодавно за сприяння профспілок було проведено один з них - Спартакіаду громад.

Минулого четверга у Будинку профспілок відбувся ще один спільний захід, де обговорювалися питання подальшого вдосконалення системи місцевого самоврядування, життєдіяльності громад та посилення соціального захисту їх жителів.

Одним з найгостріших є сьогодні й питання ціноутворення на енергоносії. Адже через постійне стрімке збільшення вартості газу виникає затримка з формуванням бюджетів громад на 2022 рік. Тому місцеві громади наполягають на необхідності дофінансування бюджетів задля нормальної життєдіяльності населених пунктів у наступний зимовий період. Вони звернулись до керівництва області з проханням про термінову зустріч для урегулювання цієї ситуації. Потребують вирішення і проблеми поліпшення фінансування медичних закладів на місцях.

В свою чергу голова Обласного об’єднання профспілок Віталій Дубіль розповів про основні напрями діяльності профцентру, хід підготовки до всеукраїнської акції протесту 7 жовтня у Всесвітній день боротьби за гідну працю та запевнив у готовності й надалі надавати необхідну підтримку громадам у вирішенні проблем, які їх турбують.

В.Дубіль також вручив нагороди керівникам громад за значний внесок у розвиток місцевого самоврядування та плідну співпрацю з профспілками. Знаком Федерації профспілок України «За розвиток соціального партнерства» удостоєний селищний голова Солонянської ОТГ Михайло Копейко, а найвищої нагороди Облпрофоб’єднання – нагрудного знаку «Профспілкова пошана» голова Царичанської ОТГ Геннадій Сумський.

20210930 111830

Прес-центр Дніпропетровського облпрофоб’єднання