фото Чоп

Закарпатська обласна профспілкова організація працівників державних установ (голова Діана Гондорчин) започаткувала практику зустрічей з керівниками територіальних громад нашого краю, яких в області налічується 64. Зокрема, чергові зустрічі відбулися в Ужгородському районі.

Заслуговує на увагу, коли керівник територіальної громади активно співпрацює із профспілковою організацією – соціальним партнером. Саме про це йшлося на робочій зустрічі голови обласного комітету профспілки працівників державних установ Діани Гондорчин і заступника голови Марії Петечук з головою Чопської об'єднаної територіальної громади Валерієм Самардаком.

Йшла мова про поновлення профорганізації, переваги профспілкового членства, про захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки.

Інша тема розмови – можливості для молоді з числа працівників апарату міської ради: це і включення в активне профспілкове життя, і навчання профспілкових активістів, і участь у роботі Молодіжної ради галузевої профспілки. Наголошувалося й на інших напрямках профспілкової діяльності - спортивно-масовій, інформаційній, оздоровчій. Діти і онуки членів профспілки мають можливість відпочивати у своєму профспілковому дитячому закладі оздоровлення та відпочинку "Вогник".

Відбулася також зустріч в Холмківській територіальній громаді, в якій взяли участь голова Тетяна Вачиля і керуюча апаратом сільської ради Людмила Газа. Соціальний діалог включав питання поновлення первинної профспілкової організації, основних напрямків її діяльності та пріоритетних завдань.

Профспілкові лідери галузі Діана Гондорчин і Марія Петечук, які мають досвід роботи у відстоюванні та захисті законних прав та інтересів працюючих, наголошували, що профспілки вирішують складні й відповідальні завдання, і кожна профорганізація, особисто її голова, турбується про кожного члена профспілки. А це особливо важливо в сучасних реаліях.

На фото: – під час розмови (справа наліво) голова обласної профорганізації працівників держустанов Діана Гондорчин, голова Чопської об'єднаної територіальної громади Валерій Самардак, заступник голови облрганізації профспілки Марія Петечук;

– голова облорганізації профспілки Діана Гондорчин (ліворуч) та голова Холмківської територіальної громади Тетяна Вачиля.

фото холмок

Сергій Баранчиков,пресцентр Закарпатської облпрофради