IMG 3195

Запоріжці прийняли План заходів профспілкових організацій області щодо реалізації Стратегії діяльності Федерації профспілок України на 2021 – 2026 роки  „Час дій та якісних змін” та рішень ХХVI Запорізької обласної міжспілкової конференції професійних спілок.

5 жовтня відбулось  перше засідання Запорізької обласної ради профспілок, де  головним питанням було розгляд  Плану заходів профспілкових організацій області щодо реалізації Стратегії діяльності Федерації профспілок України на 2021 – 2026 роки „Час дій та якісних змін” та рішень ХХVI Запорізької обласної міжспілкової конференції професійних спілок. Доповідаючи про План заходів, голова Запорізької обласної ради профспілок Віталій Каплій,  зокрема, поінформував, що захист соціально - економічних прав та інтересів членів Профспілки є пріоритетним напрямком роботи обласної ради профспілок її членських організацій, оскільки він суттєво впливає на посилення мотивації профспілкового членства.       Надзвичайно складна політична та економічна ситуація в державі, розповсюдження пандемії COVID -19, негативно позначилась і на роботі всіх суб’єктів господарської діяльності  та внесли  відповідні корективи в  роботу. Члени профспілок, опинившись в авангарді боротьби з коронавірусною інфекцією COVID-19, продовжували працювати та нарощувати обсяги виробництва. Нажаль, діюча влада не переймається проблемами розвитку промисловості, найчастіше в програмах розвитку держави та регіонів промисловість займає по пріоритету десь 5-6 місце, а це впливає на життєвий рівень мешканців нашого регіону. Тому в Плані заходів передбачений  розділ Сприяння відродженню промислового потенціалу і виробничих галузей Запорізької області.

В обговоренні Плану заходів взяли участь: Борис Коношенко, голова Запорізької районної профспілкової організації працівників агропромислового комплексу; Олександр Горбачов, голова комісії з організаційної, внутрішньопрофспілкової роботи профкому Первинної профспілкової організації профспілки металургів і гірників України  ПАТ „Запоріжсталь; Андрій Іванченко, голова профкому Первинної профспілкової організації студентів, аспірантів та докторантів Національного університету „Запорізька політехніка”; Ірина Бальченко, голова Запорізької обласної організації Професійної спілки працівників охорони здоров'я України; Надія Гринь, голова Запорізької обласної організації Професійної спілки працівників освіти і науки України; Валерій Крайній , виконавчий директор Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) „Потенціал”; Руслан Шиханов,                      заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації.

З даного питання прийнято постанову засідання Ради.

Також було  прийнято рішення  про  створення постійно діючих на  громадських засадах комісій Ради, затверджено їх персональний склад.

Затверджено  Положення  про Молодіжну раду Запорізької обласної ради профспілок.

На засіданні ради обрано заступника голови Запорізької обласної ради  професійних спілок    -   Тамару Белескову, яка до цього працювала завідуючою  відділом з питань    соціально-економічного захисту прав та інтересів трудящих.

IMG 3172

Запорізька  обласна рада  профспілок.