изображение viber 2021 10 06 09 54 20 677

6 жовтня Київська міськпрофрада та її членські організації взяли участь у засіданні Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради, що відбулося в КМДА.

Участь у засіданні взяв перший заступник Голови КМДА, співголова                     від сторони міської влади Київської міської тристоронньої                              соціально-економічної ради – Микола ПОВОРОЗНИК.

За результатами конструктивного обговорення питань порядку денного та з урахуванням внесених пропозицій Стороною профспілок, було вирішено:

- КМДА ініціювати перед депутатами Київради питання щодо прийняття рішення на черговій сесії Київради стосовно внесення змін до законодавства України в частині посилення вимог до забудовників житла – зобов’язати їх при будівництві житлових будинків будувати також і об’єкти соціальної інфраструктури (школи, дитячі садочки тощо);

- передачі повноважень питань сектору охорони праці, який перебуває у складі Департаменту міського благоустрою, до Управління з питань надзвичайних ситуацій;

- термінового вирішення міською владою питання щодо забезпечення студентів транспортною карткою задля забезпечення їх пільговим проїздом у міському пасажирському транспорті.

Також зобов’язано  в термін до 15.10.2021 Сторону роботодавців надати свої пропозиції до підготовленого двома сторонами (профспілками і міською владою) проєкту Територіальної угоди на 2021-2023 роки

изображение viber 2021 10 06 10 08 51 250

Відділ соціально-економічних питань та соціального діалогу