18 10

З 5 по 7 жовтня 2021 року в живописному  місті Святогірську (на базі відпочинку «Зелений гай») відбувся III Молодіжний територіальний форум Донецької обласної організації ПМГУ «Молодь Донбасу», який зібрав понад 40 представників підприємств гірничо-металургійного комплексу Донецької області. 

Форум відкрила голова Донецької обласної організації ПМГУ Л. Кобзева. «Головна мета форуму, - зазначила вона, - дати можливість молоді активно і масштабно брати участь в житті своїх підприємств і своєї країни в цілому, поділитися досвідом роботи та почерпнути корисну інформацію від більш досвідчених товаришів, і з активною життєвою позицією».

З вітальним словом перед учасниками Форуму виступили запрошені друзі - представники первинної організації ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» С. Олійнік та С.Маркін, представник первинної профспілкової організації Дружківського машинобудівного заводу Ю.Борисова, голова Донецької обласної організації Профспілки працівників машинобудування та металообробки України О.Пічахчи. Вони побажали учасникам форуму плідної роботи. 

Модератором Форуму став Віктор Квітко — заступник голови Молодіжної ради ПМГУ. Запланована робота розпочалась з навчання з коуч-тренером  О. Кашлаковим, яке нікого не залишило  байдужим. У темах тренінгу  «Лідерські якості молодого профактивіста» та «Командоутворення» були розкриті особливості лідерства: створення власного іміджу, розвиток ораторських здібностей, необхідність лідеру мати ідею, а також проєкт та ціль. 

Перший день роботи Форуму закінчився презентаціями молодіжних організацій. Виступили представники ПО ПМГУ: ПрАТ «Дружківський завод металевих виробів», ПАТ «Арселор Міталл Кривий Ріг», ПрАТ «КДЗ» та ПО «Дружківського машинобудівного заводу».

Наступного дня відбулось спілкування в рамках соціально-ролевої гри «Жива бібліотека». У якості бібліотекарів виступили представник ПО ПМГУ ПАТ «АкселорМіттал» С.Олійник, голова ПО ПМГУ «АКХЗ» С.Дорошенко, профспілковий лідер Г.Яременко. Вони спробували на своїх прикладах та історіях з життя мотивувати молодь на активність і прагнення зростати, як професійно, так і в профспілковій сфері. 

Впродовж виконання навчальної програми другого дня учасникам форуму було запропоновано тренінг з фахівцем із відеозйомки А.Полухіною - на тему створення відеороликів. Лекційна частина завершилася практичним завданням, в якому 7 режисерських груп надали свої роботи на тему «Профспілка очима молоді».

Заключний день III Молодіжного форуму Донецької обласної організації ПМГУ почався з інтелектуальної зарядки. 6 команд змагалися в грі «Брейн ринг». На глядацький суд були запропоновані також відеоролики. Всі роботи мали добрі відгуки, схвалення та щирі коментарі!

Враховуючи, що президія Ради ПМГУ прийняла постанову  про проведення конкурсу відеороликів «Профспілка — очима молоді», учасники форуму вирішили направити свої відео для участі в конкурсі.

Результатом цього заходу стала «Резолюція Молодіжного форуму Донецької обласної організації Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України «Молодь Донбасу».

За матеріалами сайту http://www.pmgu.dn.ua/