ДНЕ

Наукові дослідження щодо впливу на психологічний стан та працездатність працівника таких факторів, як поїздка на роботу, організація харчування та виробничого побуту, свідчать про те, що найбільш негативним є збільшення часу, який працівник втрачає в дорозі.

Саме з цією проблемою вже багато років стикаються трудівники шахтоуправління «Дніпровське» ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля», яким доводиться їздити на роботу 15-кілометровим відрізком дороги від села Богданівка. Хоча «дорога» - це голосно сказано, бо насправді від неї – вже забули, коли її ремонтували – майже нічого не залишилось. І це не може не впливати на настрій та працездатність шахтарів.

Неодноразові з цьго приводу звернення профкому і Теркому профспілки вугільників до Мінінфраструктури, облавтодору, народних депутатів України результату, на жаль, не дали.

З цього ж приводу надсилались звернення ідо керівництва облдержадміністрації від соціальних партнерів, керівників обласної соціально-економічної ради – облпрофоб’єднання та Федерації організації роботодавців.

Щодо перспективи та пришвидшення вирішення  наболілої проблеми20 жовтня у Будинку профспілок за ініціативи голови Дніпропетровського теркому профспілки працівників вугільної промисловості С.Юнака відбулася спеціальна нарада. В ній взяли участь голова облпрофобєднгання В.Дубіль, керівник Федерації організацій роботодавців В.Сергєєв, в.о. директора департаменту ЖКХ та будівництва облдержадміністрації В.Верхотурцев.

Керівник шахтарської профспілки ще раз звернув увагу на те, що затримка з ремонтом згаданої дороги викликає посилення соціальної напруги у чотирьохтисячному колективі шахтоуправління. Тому він вкотре закликав зробити все можливе, щоб при плануванні на 2022 р. обсягів дорожніх робіт в області обов’язково було включено до їхньої програми й ремонт «шахтарської» дороги в Богданівку.

Детально розглянувши ситуацію та заслухавши аргументи керівника профільного департаменту ОДА В.Верхотурцева, сторони зосередили увагу на термінових напрямах поетапного вирішення питання, що, сподіваємось, надасть можливість вирішити проблему найближчим часом.

Пресцентр Дніпропетровського облпрофоб’єднання