Днями в обласній державній адміністрації презентували роботи юних прикарпатців, які визнані переможцями у конкурсі  «Захисники та захисниці України очима дітей».

Його ініціаторами стали відділ Міністерства у справах ветеранів в області, ГО «Обласна спілка учасників АТО», територіальне управління Служби судової охорони в області, головне управління Національної поліції в області та обласна організація Профспілки працівників державних установ України.

Загалом до участі у цьому конкурсі від прикарпатських хлопців та дівчат надійшло близько 70-ти робіт. Всі вони дають можливість відчути шанобливе ставлення дітей до захисників та захисниць України, які відстоюють її територіальну цілісність, даючи гідну відсіч російським зазіханням на Сході нашої держави, а також і до всіх попередніх поколінь українського лицарства, які боронили рідну землю від різних завойовників.

Голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук привітала переможців і організаторів  конкурсу, подякувала їм за виявлену ініціативу. «Діти – це наше майбутнє. Ми бачимо роботи справжніх патріотичних та небайдужих дітей, які будуть захисниками і захисницями України та будуватимуть її під мирним небом. Їх щирість вражає. Сюжети малюнків різноманітні, яскраві та різнобарвні, і в кожному залишена часточка щирої дитячої душі. Юні учасники цього конкурсу успішно попрацювали над патріотичними проєктами», – зауважила очільниця області.

Лауреатам  конкурсу були вручені подарунки.                                                   

 Їх також привітав  завідувач відділу організаційно-масової роботи обласного комітету Профспілки працівників державних установ, член журі конкурсу Валерій Крецул. «Якщо у нас є такі діти і батьки, що їх виховали в дусі любові до своєї країни та поваги до її захисників, то наш народ воістину непереможний. Сподіваюся, що започаткований нами конкурс матиме продовження і в наступні роки. Але й одночасно вірю і прошу Бога, щоб якнайшвидше закінчилася ця війна,  загарбники геть забралися з нашої землі на Сході України і в Криму та щоб перестали гинути наші патріоти – захисники і захисниці України, а ви, діти,  продовжували творити під мирним  українським небом», - сказав представник Профспілки.

Пресцентр ФПУ