Изображение 043

25 жовтня 2021 року в Федерації профспілок області  відбулась зустріч членів Президії ФПО з начальником Управління Держпраці у Вінницькій області – Володимиром  Маруньком, начальником Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Вінницькій області – Іриною Власюк та заступником начальника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Вінницькій області – Віталієм  Яворським.

Изображение 012

Відкриваючи зустріч, Голова ФПО Микола Колесник наголосив, що одним із важливих напрямків соціальної політики профспілок є турбота про належні, безпечні і здорові умови праці своїх спілчан.

 В умовах сьогодення, коли на державному рівні проведення перевірок підприємств, організацій та установ області з питань охорони праці наглядовими органами обмежується, роль громадського контролю з цього питання є однією з головних ланок профілактичної роботи щодо попередження нещасних випадків та професійних  захворювань.

 Володимир Марунько - начальник Управління Держпраці у Вінницькій області зупинився на питаннях державного нагляду та громадського контролю щодо виявлення порушень законодавства про працю та охорону праці. 

 Віталій Яворський - заступник начальника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Вінницькій області ознайомив присутніх з інформацією про стан виробничого травматизму за 9 місяців 2021 року та заходами проведеними страховими експертами щодо його профілактики.

За підсумками зустрічі було підписано Угоду  про взаємодію у здійсненні державного нагляду і громадського контролю за додержанням законодавства про охорону праці та соціального страхування на 2021 – 2026 рр. між Федерацією профспілок області, Управлінням Дежпраці у Вінницькій області  та Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України  у Вінницькій області.

Изображение 037

Пресцентр ФПУ