DSC 0275

 В Федерації профспілок області відбулося засідання Робочої комісії СПО профспілкових організацій області з ведення переговорів, підготовки та укладення Територіальної угоди на новий термін.

Засідання проходило під головуванням Першого заступника голови ФПО, голови Робочої комісії, голови обласної організації профспілки працівників культури Тетяни Побережної. Відкриваючи обговорення, вона поінформувала, що Спільним представницьким органом профспілкових організацій області ініційовано колективні переговори з соціальними партнерами, а також утворено Робочу комісію СПО профспілкових організацій області для ведення  переговорів та підготовки тексту Територіальної угоди на новий термін.

Головний пріоритет для профспілок у цій роботі – захист соціально-економічних прав та інтересів працівників”, - підкреслила вона.

Також Тетяна Побережна наголосила, що Робочою комісією СПО профспілкових організацій області підготовлено проект Територіальної угоди між Вінницькою обласною державною адміністрацією, Вінницькою обласною радою, Спільним представницьким органом профспілкових організацій Вінницької області та Вінницьким обласним об’єднанням організацій роботодавців на 2022-2026 роки. Вона зазначила, що усі пропозиції та зауваження, які надійшли до тексту нової Територіальної угоди від членських організацій ФПО, було враховано.

Економічний блок Угоди містить спільні домовленості сторін щодо вжиття заходів, спрямованих на розвиток внутрішнього ринку, підтримку вітчизняного виробника, вирішення проблемних питань економічного розвитку області, зокрема в частині інвестиційної діяльності, кредитування реального сектору, погашення заборгованості із заробітної плати, стабілізації ринку праці.

Значна увага приділена питанням соціального захисту працівників.

Угода містить низку домовленостей з питань охорони праці, гуманітарних питань, молодіжної політики, задоволення духовних потреб населення області.

Розділ, присвячений соціальному діалогу, окреслює форми співпраці сторін у контексті реалізації Угоди. 

Під час обговорення члени Робочої комісії СПО: Віктор Маліночка, Сергій Пугачов, Галина Собко, Дмитро Бабенко, Алла Рафал та Михайло Бондарчук внесли конструктивні пропозиції та доповнення до проекту Територіальної угоди.

Головний правовий інспектор праці Апарату ФПО Вадим Шевчук здійснив правову експертизу проекту Територіальної угоди на 2022-2026 рр.

Присутні ухвалили проект нової Територіальної угоди та рішення щодо направлення даного документу соціальним партнерам: сторонам влади та роботодавців.

DSC 0261

Пресцентр ФПУ