Изображение 001

Відкриваючи семінар, Голова ФПО Микола Колесник відмітив, що сьогодні найбільш загрозливим, в зв’язку з пандемією коронавірусу, є зменшення економічної активності, скорочення виробництва і, як результат, зниження життєвого рівня більшості працюючих.

Тому, основне завдання профспілок - не допустити згортання та звуження раніше досягнутих норм і зобов’язань в колективних договорах та угодах, особливо, що стосується питань оплати та умов праці, соціального захисту працюючих.

Також він поінформував присутніх про загрози лібералізації трудових відносин в країні та позицію профспілок з цього питання.

В роботі семінару взяла участь Світлана Анпольська - заступник Голови Федерації профспілок області, директор підприємства ФПО ”Профспілкове”.

З інформацією  Про пенсійне забезпечення у 2021 р. (порядок обчислення страхового стажу; порядок обчислення заробітку; умови призначення пенсій за віком т інш. виступила Валерія Романчук - начальник відділу оцифрування документів та обробки даних управління пенсійного забезпечення Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

Головний правовий інспектор праці Апарату ФПО Вадим Шевчук дав фахові роз’яснення присутнім щодо актуальних питань трудового законодавства

Питання оплати та ринку праці, прожиткового мінімуму висвітила  Ірина Степанець - спеціаліст з питань соціально-економічної роботи Апарату ФПО;

Учасники семінару обмінялися думками та проблемними питаннями стосовно подальших дій профспілок в сучасних умовах.

Изображение 1009

Пресцентр Федерації профспілок