IMG 3282 

25 листопада в приміщенні Будинку профспілок Запорізької облпрофради відбулась робоча нарада представників профспілок під головуванням Віталія Каплія. В нараді взяли участь голови обласних галузевих профспілок та  виконуюча обов’язки начальника Відділення Національної Служби Посередництва і Примирення в Запорізькій області Оксана Володимирівна Клепач.

У вступному слові голова Запорізької обласної ради профспілок Віталій Каплій акцентував  увагу присутніх на активній взаємодії обласної ради профспілок  з відділенням НСПП в Запорізькій області, як у питаннях вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та запобігання їх виникненню, так і в питаннях практичного застосування Закону України «Про соціальний діалог в Україні».

В  своєму  виступі  Оксана  Клепач  відзначила,  у  зв’язку  із закінченням 5-річного терміну з моменту проходження оцінки відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторони профспілок до відділення НСПП в Запорізькій області звернулися: Запорізька обласна рада профспілок – голова Віталій Каплій, Запорізька обласна організація профспілки працівників         житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення - голова Алла Малигіна, Запорізька обласна організація Професійної спілки працівників соціальної сфери України – голова Тетяна Лазебна, Запорізька обласна організація професійної                      спілки працівників культури України – голова Олена Бойко.

За результатами опрацювання поданих матеріалів, комісія Відділення прийняла рішення про відповідність критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності відповідним профспілковим організаціям на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу. Головам зазначених профспілок  були вручені Свідоцтва про визнання репрезентативними на територіальному рівні.

Голова облпрофради Віталій Каплій та виконуюча обов’язки начальника Відділення Національної Служби Посередництва і Примирення в Запорізькій області Оксана Клепач привітали з отриманням свідоцтва та наголосили що готові в подальшому надавати консультації,  плідно працювати  над попередженням виникнення колективних трудових спорів (конфліктів), проводити роз’яснювальну роботу в трудових колективах.

IMG 3294

Запорізька обласна рада профспілок