MG 0866 1

Профспілки області велику увагу приділяють збереженню та розвитку трудового потенціалу Дніпропетровщини, підтримці закладів професійно-технічної освіти.

Разом з Федерацією організацій роботодавців облпрофоб’єднання, зокрема, бере активну участь у реалізації українсько-німецького Проєкту з розвитку в регіоні соіального діалогу, складовою частиною якого є заходи з вдосконалення системи середньої профтехосвіти та підвищення престижу робітничих професій, що в певній мірі впливає і на скорочення трудової міграції.

 Про ці та інші напрями роботи профспілок голова облпрофцентру Віталій Дубіль розповів у своєму виступі на нарді з питань розвитку професійної освіти на Криворіжжі, яка відбулася 8 грудня у Криворізькому національному університеті в рамках вищезгаданого Проєкту.

Під час заходу зазначалось, що завдяки підтримці місцевої влади, промисловців та профспілок в цьому місті не було закрито жодного з 16 ПТУ та ефективно діє система профорієнтації і підготовки робітничих кадрів, орієнтована на сучасні потреби ринку праці. В тому числі з використанням дуальної форми навчання, яка дозволяє не тільки забезпечувати якісний теоретичний рівень, але й набуття практичного досвіду на реальному виробництві.

Надається також сприяння підготовці інженерних кадрів у місцевих вишах. Найкращим студентам вузів та училищ металургійних спеціальностей з міського бюджету надходять додаткові стипендії.

  • Все це, - зазначає В.Дубіль, - спонукає молодь працювати на вітчизняних підприємствах, а не мріяти про манну небесну за кордоном. У криворіжців накопичено значний досвід професійної підготовки кадрів, взаємодії влади, роботодавців і профспілок, який, безумовно, заслуговує на підтримку і широке розповсюдження.

В роботі наради також взяли участь і виступили в.о. міського голови Юрій Вілкул, голова Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини Віктор Сергєєв, директор навчально-методичного центру профтехосвіти Віктор Василиненко та інші.    

 MG 0790 3  

Прес-центр Дніпропетровського облпрофоб’єднання