Учасники засідання і наради семінару

Днями Івано-Франківський обласний комітет Профспілки працівників державних установ провів засідання президії з низки планових та поточних питань, а також нараду-семінар з профспілковим активом.

Про роботу щодо соціально-економічного та правового захисту працівників у 2021 році доповіла голова обласної організації Профспілки Ніна Гушпіт. Вона  проінформувала про зусилля центрального та обласного комітетів із зазначених напрямків та закликала  керівників територіальних і первинних організацій займати активну позицію у здійсненні захисної функції, визначеної у статуті Профспілки метою її діяльності.  Інформація з цього питання має бути  доведена до спілчан під час проведення звітних зборів в трудових колективах. 

Ніна Гушпіт також представила на розгляд президії план роботи обласного комітету Профспілки на  І півріччя 2022 року,                                                                                                                                                   а головний бухгалтер Марія Лисаківська - бюджет обласної організації Профспілки на 2022 рік.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Завідувач відділу організаційно-масової роботи обласного комітету Профспілки Валерій Крецул доповів з низки інших питань, зокрема:                                                                                                                   

- про виконання постанови президії обласного комітету Профспілки  від 25 червня поточного року щодо ліквідації окремих територіальних організацій Профспілки;                                                                              

 - про проведення звітних зборів  у первинних організаціях та зборів  трудових колективів;                                                                                                 

   -про організаційну роботу районних організацій Профспілки щодо залучення працівників територіальних громад до профчленства.

З усіх розглянутих питань були прийняті відповідні постанови, у яких визначені конкретні завдання та їх виконавці.

По завершенні засідання президії відбулася нарада-семінар з профспілковим активом, де були розглянути наступні питання: -про роботу та завдання Молодіжних рад   організацій Профспілки доповів голова обласної Молодіжної ради Денис Рудницький;                                                                                                                                        - досвідом роботи Верховинського районного комітету Профспілки поділилася його голова Парасковія Рашковська;                  - про удосконалення інформаційної роботи та дії Профспілки працівників державних установ України, спрямовані на підвищення заробітної плати працівників, розповів Валерій Крецул.                                                                                                                                       Голова обласного комітету Профспілки Ніна Гушпіт привернула увагу керівників територіальних та первинних організацій на необхідність покращення виконавської дисципліни при виконанні доручень на постанов вищих за рівнем керівних органів Профспілки. 

На завершення вона вручила грамоти обласної державної адміністрації, Федерації профспілок України та обласного комітету Профспілки окремим профспілковим активістам.