Н. Гушпіт серед учасників звітних зборів

Відповідно до Статуту Профспілки працівників державних установ України та постанови президії Івано-Франківського обласного комітету від 10 грудня п.р. в  первинних профорганізаціях області розпочалися звіти виборних профорганів про проведену в 2021 році роботу щодо соціального захисту спілчан.

23 грудня такі збори відбулися в первинній профорганізації управління праці Департаменту соціальної політики облдержадміністрації.

Голова профкому Надія Павлишин доповіла про заходи, які були здійснені спільно з керівництвом управління щодо забезпечення своєчасного отримання працівниками заробітної плати, створення їм належних та безпечних умов праці. Загалом в трудовому колективі успішно реалізовані взяті  взаємні зобов’язання,   зафіксовані в колдоговорі. На рахунок профкому в поточному році адміністрація перерахувала близько двох тисяч гривень на проведення культурно-масової роботи.

В колективі стало традицією  відзначати державні та професійні свята, дні народження, організовувати екскурсії та поїздки по визначних місцях області.

З коштів профорганізації надавалась допомога на лікування хворим на COVID-19.

Всі працівники підтримали своїми підписами Петицію голови галузевої Профспілки Юрія Піжука до Президента України про встановлення справедливих зарплат держслужбовцям.

Аналізуючи роботу профкому та ревкомісії, виступаючі Олександра Гринів, Світлана Шуляр рекомендували посилити контроль за ефективним використанням власних профвнесків, а через вищестоящі профоргани домагатися підвищення посадових окладів держслужбовцям, як це будо передбачено Законом України «Про державну службу», та перегляду пенсій колишнім держслужбовцям.

Члени профспілки визнали  роботу профкому задовільною.

Враховуючи, що голова профкому Надія Павлишин нещодавно призначена на посаду начальника управління,  спілчани подякували їй за роботу та обрали своїм новим профспілковим лідером молоду енергійну колегу Ірину Якимишин.

В зборах взяла участь голова обласної організації профспілки Ніна Гушпіт. Вона розповіла про зусилля та пріоритети  Профспілки і зазначила, що головними напрямками в профспілковій діяльності вважає правозахисну і соціальну складові. Всі інші напрямки, такі як культмасова, спортивна, молодіжна робота, також важливі, але спочатку людей потрібно підтримати і захистити.

Профспілки працівників державних установ Івано-Франківщини