2 1 

Об'єднання профспілок Харківської області звернулось до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля і Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука з приводу перешкоджання законній діяльності профспілок та протиправної конфіскації їх власності.

У Зверненні зокрема зазначено, що Уряд погодив подання до Верховної Ради України двох законопроєктів «Про правовий режим майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу РСР» та «Про мораторій на відчуження майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу РСР», якими передбачається відібрати власність громадських організацій. Ці законопроєкти за №№ 6420, 6421 зареєстровані Верховною Радою України.

Таким чином, під удар поставлені профспілки та їх організацій у всіх регіонах України, оскільки передбачається примусове відчуження, а по суті – конфіскація офісних приміщень, навчальних центрів, оздоровниць, спортивних, туристичних закладів, якими вони законно володіють впродовж багатьох десятиліть.

Профспілки Харківщини наполягають на недопущенні спроб порушити Конституцію України, врахуванні позиції Міжнародної та Європейської конфедерації профспілок про неправомірні дії стосовно профспілок. За міжнародним рейтингом МКП Україну вже віднесено до групи недемократичних держав, де права профспілок не забезпечуються. Тому профспілки вимагають від влади припинити порушення Конституції, тиск на профспілки і громадські організації, а від Кабінету Міністрів – негайно відкликати законопроєкти №№6420 та 6421.

Власність профспілок є недоторканною і охороняється законом!

Нагадаємо, що раніше Рада ФПУ звернулась із Заявою до органів державної влади щодо перешкоджання законній діяльності профспілок та протиправній конфіскації їх власності.

Звернення Об'єднання профспілок Харківської області до влади щодо перешкоджання законній діяльності профспілок та протиправній конфіскації їх власності (додається).

Об'єднання профспілок Харківської області