279354050 2132508476913048 3464517307825884280 n
9 травня 2022 року відбулася онлайн-нарада Голови Атомпрофспілки України Валерія Матова з працівниками апарату Центрального комітету.
➡️Користуючись нагодою і за традицією Голова Атомпрофспілки побажав колегам мирного неба над головою. А оскільки 9 травня в Україні — це робочий день, йшлося передусім про роботу. Якої, незважаючи на її дистанційний режим, працівникам апарату ЦК значно додалося через війну. Щодня без вихідних у режимі нон-стоп керівництвом профспілки приймаються рішення, ставляться конкретні завдання.
➡️Під час сьогоднішньої спільної ZOOM-«зустрічі» було заслухано профспілкових представників з кожного майданчика атомних підприємств, що перебувають у сфері впливу Атомпрофспілки.
➡️Передувала цим звітам інформація очільника профспілки про непоправні втрати — нещодавну смерть батька, а вчора й матері заступниці завідувачки колективно-договірної та правової роботи ЦК Атомпрофспілки Олександри Кравчук. Колеги висловлюють Олександрі Петрівні свої співчуття.
➡️Війна внесла свої неочікувані корективи в діяльність профспілки. Мобілізовано до лав ЗСУ заступника Голови Атомпрофспілки Павла Пруднікова. Тепер профспілковий лідер захищає не лише членів профспілки, а й у лавах української армії боронить нашу землю. Павло Вікторович зі створенням волонтерської групи Атомпрофспілки з самого початку проведення антитерористичної операції брав активну участь у наданні волонтерської допомоги українським бійцям. З початку повномасштабної війни — 24 лютого 2022 року — волонтерська діяльність Атомпрофспілки значно посилилася.
➡️Серед порушених сьогодні на нараді питань — важка ситуація у місті атомників Запорізької АЕС Енергодарі, там окупанти посилюють тиск на українських громадян, жорстоко поводяться з ними. Про стан справ у місті атомників і на самій атомній електростанції розповів інспектор технічний праці Атомпрофспілки Станіслав Родний.
➡️Про значне коло чорнобильських проблем говорили юрист Атомпрофспілки Віктор Шаповалов, представник Атомпрофспілки в Чорнобильській об’єднаній організації профспілки Микола Тетерін, інспектор технічний праці Атомпрофспілки (ППО ЧАЕС) Олексій Кириченко. Серед найістотніших: введення для працівників ЧАЕС вахтового методу роботи, необґрунтовані спроби запровадження 50-годинного робочого тижня, ненадання Держатомрегулювання Чорнобильській атомній електростанції ліцензій на діяльність тощо.
➡️Надзвичайно кризовою залишається ситуація на Східному ГЗК. Про неї поінформував юрист Атомпрофспілки Ігор Охріменко. Голова Атомпрофспілки розповів про заходи Атомпрофспілки з вирішення питань щодо відновлення роботи стратегічно важливого підприємства.
➡️Валерій Матов також ознайомив учасників наради з інформацією про співпрацю з міжнародними профспілками.
➡️На онлайн-конференції мали можливість відзвітувати усі працівники апарату ЦК, поставити запитання керівництву й отримати на них вичерпну відповідь.
?Інформація про роботу спілчан в умовах воєнного часу і надалі оперативно буде оприлюднюватися на інформаційних ресурсах Атомпрофспілки.