2020 z dnem energetyka2020 120822

Відбулося засідання Івано-Франківської обласної Ради профспілки працівників енергетики та електро-технічної промисловості, де заслухано звіт роботи голови обласної організації профспілки Василя Гриньківа за рік роботи з часу переобрання на посаду, а також обговорено особливості роботи профспілки в умовах воєнного стану.

 

Як відзначив доповідач, епідемія коронавірусної інфекції, а потім широкомасштабна війна Росії проти України суттєво внесли корективи в роботу. Є різні позитивні і негативні процеси, на які ефективно впливала профспілка.

Серед головних об’єднуючих напрацювань стало завдання зберегти колективи, профспілкові організації, а надалі - підтримка Збройних Сил України, допомога внутрішньо переміщеним особам.

В боротьбу з московською ордою включився хто як міг. Вже в березні за першими зверненнями обласної ради профспілки на підтримку Армії

Калуська ТЕЦ, Бурштинська ТЕС та обласна Рада профспілки переказали 735 тис. 435грн.; навчальні заклади: енергетичний коледж – 55 000 грн., торговельно-економічний коледж – 34 000 грн. Збір коштів, ліків, закупівля автомобілів для фронту  продовжуються. Працюють волонтерські організації, до яких долучаються профспілчани.

 З метою привернення уваги світової спільноти до воєнних злочинів в Україні, вчинених московитами профспілчанами було підготовлено звернення до діаспори США, Канади та Світового Конгресу Українців щодо посилення санкцій, надання Україні сучасної зброї та закриття неба над Україною. Також піднято питання про виключення з міжнародних профспілкових організацій московитських профспілок.

Серед найскладніших питань, над якими працювала і продовжує працювати обласна організація профспілки на чолі з головою - розблокування роботи Калуської ТЕЦ. Питання було винесене на засідання виконкому обласної Тристоронньої соціально-економічної ради, за результатами якого відправлено листи на адресу Голови Верховної Ради України та Кабінету Міністрів, Фонду Держмайна, Антимонопольного комітету.

Профспілка ініціювала чимало дискусійних зустрічей з дирекцією підприємства, щоб впливати на процеси роботи і вирішення проблем. На даному етапі, вболіваючи за  стан справ та майбутнє колективу Калуської ТЕЦ,  відправлено листи Президенту України та голові Івано-Франківської обласної військової адміністрації, адже підприємство перебуває в простої, не вирішується розпочате обнадійливе питання приватизації; заборгованість по заробітній платі на Калуській ТЕЦ - 5 місяців. Під питанням зриву паливний сезон в місті Калуш.

енергетики

Важливою і непростою є робота з розміщенням і обслуговуванням внутрішньо переміщених осіб. Через відпочинкові комплекси Бурштинської ТЕС і гуртожитки освітніх закладів організації пройшли тисячі переселенців. Чимало з них залишилися проживати тут, що потребує вирішення багатьох питань побуту, організації харчування, вирішення інших потреб людей, до чого активно залучена профспілка.

Вирішувалися питання діяльності трудових колективів в умовах воєнного часу, питання вчасної виплати зарплат, надання відпусток тощо.

Серед пріоритетних напрямів діяльності профспілкових організацій на найближчу перспективу за підсумками розгляду звіту  Голови обласної Ради профспілки та інших питань порядку денного засідання  визначено  пріоритетними питання посилення соціально-економічного захисту та відстоювання інтересів членів профспілки; Голові первинної профспілкової організації, профактиву Калуської ТЕЦ та Голові обласної галузевої Ради профспілки працівників енергетики та ЕТП України доручено застосовувати всі можливі організаційні заходи щодо врегулювання кризової ситуації на Калуській ТЕЦ.

 

Облрада Профспілки працівників енергетики та електро-технічної промисловості України